Ventilationsföretag för dig i Stockholm

Har du funderat på om du kanske skulle behöva anlita ett ventilationsföretag i Stockholm? Det kan vara lätt att identifiera med vissa klassiska tecken. Ibland kan det vara svårare att identifiera, och det är då det kan göra större skada. Vi ska kolla lite vilka de vanligaste symtomen för dålig ventilation är, och vilken typ av ventilation som skulle kunna passa dig.

Hur vet du om ventilationsbyte behövs?

Det kanske tydligaste tecknet på att ventilationen är dålig märker man på om luften känns direkt dålig. Kanske känns den syrefattig, lite fuktig och allmänt dålig. Är det på detta viset är det ganska tydligt att något behöver göras. Mer subtila tecken på att ventilationen är dålig kan vara kondens i kanten av rutor och speglar. Skulle du se detta kan du även misstänka att mögel gömmer sig någonstans i din bostad. Kanske i ett instängt utrymme som garderoben. Det kan till och med bli så illa att dina kläder infekteras av detta mögel. Nej, då är det mer värt att i tid byta ventilationssystemet.

Mögel kan, förutom att förstöra kläder och väggar, även göra er som bor i bostaden sjuka.

Ventilationsföretag i Stockholm har koll

Frågan som återstår är vilken typ av ventilation som passar dig bäst. Det har Branschledande ventilationsföretag stockholm koll på. Men vi ska snabbt nämna vad som kan finnas att välja på.

Det finns några olika typer att välja emellan. Egentligen är det en skala av ventiler, där du kan välja den du har budget för. Den dyraste, som också är bäst, är FTX-ventilationen. Den är mekanisk och bidrar med både till- och frånluft. Dessutom återvinner den varm frånluft, vilket kan vara skönt under vintern. Nackdelen med denna är att den behöver mycket underhåll, och dess pris.

Det finns en enklare variant av denna, vilket är FX-ventilen. Den är likadan, fast saknar tilluft. Det finns också en så kallad F-ventilation, vilket är samma sak som FX-ventilen, fast utan återvinning. Sist, och billigast, har vi S-ventilen. Den bygger på organiska luftströmmar som skapas genom att varm luft stiger och förs ut genom ventilen.

Lämna en kommentar